гр. Бургас, ж-к "Зорница", тел.:  86-29-46, e-mail:  goethe.burgas@gmail.com

Понеделник, 27 Март 2017 19:59


Празник на ПГПНЕ "Гьоте"

  На 24-ти март ученици и учители отпразнуваха 57-та годишнина на Немската гимназия. Освен празника на училището, благодарение на Ученическия съвет с подкрепата на ръководството, както и съдействието на амбициозните и активни ученици, се проведе и традиционния за германците Fasching - карнавал с костюми, известен в Германия като Петия сезон. Беше организиран конкурс за костюми, в който се включиха 30 участника - ученици и учители. Обстановката, която се създаде в чест на двойното тържество, беше изпълнена с много емоции, усмивки, състезател дух сред участниците, както и подкрепа от страна на публиката. Първото място зае Рени Куртлакова от 10б, вече трикратен победител в ежегодния Fasching на Немската гимназия. Второто място беше отредено на Мария Грудова от 9б, а на трето място бе Дмитрий Липко от 11б. Освен тези победители ще бъде избран и Любимец на публиката, като може да гласувате за своя Любимец на новата страница на Ученическия съвет във Facebook. Резултатите се очакват във вторник. След Fasching-а учители и ученици се хванаха на дългото хоро в двора на гимназията.жЗа пореден път учениците и учителите от Немска доказаха, че заедно можем не само да постигаме успехи в училище, но и да се забавляваме подобаващо. Вижте снимки от събитието в нашата галерия.

 
Понеделник, 27 Март 2017 19:49


Ден на водата в ПГПНЕ "Гьоте"

   Световният ден на водата се отбелязва ежегодно на 22 март. Целта му е да привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. Всяка година честването е свързано с определен аспект на водата. Тазгодишната тема е "Да пестим водата" и по този повод в ПГПНЕ "Гьоте" се проведе акция на учениците от 11-ти "а", "д" и "е" клас, под ръководството на г-жа Радостина Тодорова. Младежите поставиха на различни видни места в сградата листчета със съвети, как да изразходваме по-малко количество вода. В голямото междучасие бе изнесена презентация, която показваше проблемите със замърсяването на водните басейни. Също така стаите бяха обособени със специални кошчета, предназначени за пластмосови шишета от вода, с цел по-лесното им рециклиране и да се види каква е степента на използваемост на вредния материал в гимназията. Целта е да се агитира за използване на шишета за многократна употреба. Събрани бяха около 100 пластмасови бутилки за един учебен ден. Ако се пресметне количеството им за една учебна година със 180 дни, това прави приблизително 18 000 бутилки.

Текст: Габи Арнаудова;  Флаери: Дима 11д и Иван Иванов 11е; Презентация: Пламен 11д

Организатори акция пластмасови бутилки Диана, Силвия, Лидия, Божидара 11д, Лили 11е, момчета 11а

voda1 voda3
voda2 voda4

 
Неделя, 19 Март 2017 11:04


Отговорността, която споделяме

  Сътрудничеството между учители, ученици, и родители, подкрепено от ръководството на гимназията, е в основата на все по-мотивираната работа на възпитаниците на училището по отношение на живота извън класната стая. Представителите на ученическия съвет на ПГПНЕ „Гьоте“, Бургас Симона Трайкова и Делян Петков, предложиха множество идеи на кмета на града, г-н Николов, една от които той оцени като крайно належаща, а именно създаването на градски ученически съвет. Тяхна е и идеята за провеждане на национална кръгла маса за ученици на тема толерантност. Симона Трайкова е избрана за член на управителния съвет на СУБ ( Съюз на учениците в България), което със сигурност ще даде възможонст за разширяване на обхвата на дейностите, извършвани от учениците на ГППНЕ „Гьоте“, Бургас. Вижте повече за срещата.