гр. Бургас, ж-к "Зорница", тел.:  86-29-46, e-mail:  goethe. burgas@gmail.com

Добре дошли на сайта на

 

ГПНЕ "Гьоте"град Бургас!

  

 Гаранция за успех Престиж Новаторски дух Елитност

 

 

  

Гимназия "Гьоте"

-най-добрата инвестиция за успех в

Обединена Европа чрез възпитание в:

 
- инициативност - работа в екип
- отговорност - самостоятелност
- самокритичност - гъвкавост
- компетентност - комуникативност

 

 

 
 

Новини


Учебници

Списък на учебниците за 2015/2016 учебна година

 

 


Ден на отворените врати

   На 26 юни 2015 год. в ГПНЕ „Гьоте“, във випуск VIII клас, се проведе Ден на отворени врати.

  С креативност, вдъхновение, отличен немски език се представиха всички ученици от випуска, всеки клас по интересен и занимателен начин:

VIII а клас – Сцени от ученическото ежедневие

VIII б клас – Животът на Гьоте и представяне на родния край

VIII в клас – Скечове и презентации на Германия и САЩ

VIII г клас – Драматизация на приказка

VIII д клас – Моята първа година в гимназията

VIII е клас – Всички събития през учебната година в картини и слово

   На тържествата присъстваха много родители, съученици и от други випуски. Гостите бяха поздравени с песни на немски език, в VIII б клас получиха картичка на прочутата скала на Лорелай и част от едноименното стихотворение на Хайнрих Хайне.

   След успешно положения изпит по немски език на външно оценяване този ден се превърна в своеобразен завършек на една учебна година, изпълнена не само с много труд, а и с много положителни емоции за нашите осмокласници. 

 


Дипломи за средно образование

  Зрелостниците на ГПНЕ „Гьоте“ получиха своите дипломи на специално подготвено за тях тържество в Областна управа, Бургас. Средният успех от държавните зрелостни изпити е 5.12. По български език – 5.26, по немски език – 5.37, по английски език – 5.52, по химия – 5.72.  Дея  Донева и Ина Евтимова получиха пълни шестици на матурата по немски език, Теодор Андонов – по математика и  Теодор Матев – по биология. Дипломи с успех над 5.90 получават 15 от зрелостниците,  а Дея Донева е с пълно отличие и през петте години в Гимназията.

    На тържеството за връчване на дипломите присъстваха учители, родители, приятели и близки на дванадесетокласниците. Поздравления  към учениците отправиха госпожа С. Турманова от името на Областната управа и  директорът на Гимназията – инж. Надежда Радева, която отличи с награди и грамоти отлично представилите се в училище и на зрелостните изпити ученици.

   От името на родителите благодарствена реч към преподавателите и пожелания към зрелостниците произнесе госпожа Банева. Напътствия и пожелания за бъдещи успехи отправиха преуспели възпитаници на ГПНЕ. Празникът завърши с тържествено връчване на дипломите и обещания за бъдещи срещи.

Вижте снимки от събитието.