гр. Бургас, ж-к "Зорница", тел.:  86-29-46, e-mail:  goethe.burgas@gmail.com

Петък, 20 Октомври 2017 05:15


Пилотен изпит

   На 16.10.17 г. в НЕГ ,,Гьоте“ беше проведен пилотен устен изпит,в който по традиция се включват ученици от випуск 11 клас. В близка до реалната обстановка те имат възможност да натрупат опит и впечатления за изискванията,на които ще трябва да отговарят по време на действителния устен изпит за DSD-сертификат през следващата учебна година.

   В провеждането на пилотния изпит и в последвалия го семинар участваха преподавателите по немски език в НЕГ ,,Гьоте“, които дискутираха по прилагането на изпитните критерии и се запознаха с подготовката на DSD-изпита при дванадесетокласниците през декември 2017 г.

piloten

 
Неделя, 15 Октомври 2017 17:31


За втора поредна година JA в НЕГ „Гьоте“

Мениджър за един ден – инициативата на JA проведена на12 октомври вдъхнови 220 бизнеси, институции и НПО, които отвориха вратите си за ученици и студенти и обявиха над 740 стажантски позиции за над 1070 ученици и студенти. В Бургас една от тези институции бе НЕГ „Гьоте“. Кристиян Койчев от XI клас премина процеса на селекця и изпълняваше отговорностите на зам. директор по УД за един ден: “Не съм си представял, че един директор има толкова много работа“, сподели той като впечатли ръководството не само с усърдие и умение да следва инструкции, но и с нетрадициоонен поглед към поставените задачи.

ja

 
Четвъртък, 05 Октомври 2017 08:57


Европейски час на класа

   Три минути могат да бъдат и много! Това показва филма „ За птиците“ на студио Пиксар, който бе основен за дискусията, която девети „a“ клас проведе с помощта на Рори Мак и Куентин Сълард в зала „Ксения“ днес 04.10.2017г. Учениците впечатлиха фасилитаторите с „интересни идеи и бърза мисъл“ и бе трудно часът на класа да приключи, поради множеството въпроси, които видеото породи. Да останем чувствителни към различното и да не съдим бе общоприетият завършек на този нестандартен час на класа.

9a chas na klasa1 9a chas na klasa2