гр. Бургас, ж-к "Зорница", тел.:  86-29-46, e-mail:  goethe.burgas@gmail.com

Четвъртък, 22 Юни 2017 10:21


Споделяме иновативната си работа

   В гимназията се проведе двудневен семинар за учители преподаващи предмет на немски език на 20 и 21.06.2017г., организиран от Международния център за училищно образование в чужбина към Немското посолство в София. Колегата ни по история и цивилизация в училището - Весела Хрисова, представи нови методи на работа, които провокираха колегите й от цялата страна. Множество въпроси за споделяне на практиката последваха урока, който продължи 90 минути.

   Учениците работиха с висока концентрация като извличаха информация за историческите събития от карикатури, документи и карти, влизаха в роли на репортери и ключови фигури от правителства и дипломати. Трудът им се финализира с изготвянето на електронен вестник, който отразяваше разглеждания исторически период и груповата работа на учениците.

  Особено впечатление на педагогическите специалисти направи извършената самооценка от учениците за придобитите им знания, както и използването на електронни форми на обучение и оценка. Не на последно място по значимост бе определена практическата насоченост на урока, целящ изграждане на нужните за живота компетенции и умения.seminar

 
Вторник, 20 Юни 2017 13:20

 


Записвне на ученици в осми клас на ПГПНЕ "Гьоте"

Информация в помощ на записване на ученици в ПГПНЕ „Гьоте“ след VІІ клас за учебната 2017/2018 година

 

 
Понеделник, 12 Юни 2017 14:45


Електронен дневник

 

Във връзка с тестов период на електронен дневник, желаещите родители могат да си направят регистрация на адрес  https://www.shkolo.bg/, за да могат да разглеждат оценките на децата си.