гр. Бургас, ж-к "Зорница", тел.:  86-29-46, e-mail:  goethe.burgas@gmail.com

 

ПГПНЕ "Гьоте"град Бургас

  

 Гаранция за успех Престиж Новаторски дух Елитност

 

 

 


Европейски ден на езиците

  26 септември е провъзгласен за Европейски ден на езиците от Съвета на Европа с подкрепата на Европейския съюз. Една от целите му е осъзнаване на необходимостта от изучаване на чужди езици.

  Във връзка с това ученици от ПГПНЕ „Гьоте“ изработиха колажи под надслов „Уча немски/английски език, защото.....“, които изложиха във фоайето на гимназията. Вижте ги в нашата галерия.

 


Повод за гордост

В гр.Бургас на 1-ви и 2-ри октомври 2016г. се проведе Международен плувен турнир „Бриз“, в който участваxa Георги Костадинов (ХIIБ клас)  и Станислав Толев(IXA клас). Георги спечели общо 8 медала (1 – златен, 4 – сребърни и 3 - бронзови), а Станислав-2 медала- сребърен и бронзов.. 

DSC00048 DSC00051

 

 


Ученици от Немска гимназия посрещнаха свои връстници от Германия

   От 18 09 до 25.09. на гости на ученици от Немската гимназия бяха техни връстници от Германия. Посещението е третата част от проекта посветен на ЕС. Под ръководството на преподавателя по история и цивилизации г-жа Весела Христова в първата част учениците на Немската завоюваха първо място в състезанието за Европейския съюз и спечелиха 1200 евро награда. През втория етап от проекта те посетиха своите връстници от гимназия „Дитрих Бонхьофер“ във Филдерщат, предградие на Щутгарт. През този период бургаските ученици участваха в учебния процес, дискутираха със своите немски връстници и се запознаха с германската образователна система.

продължава>
 

Ученици от ГПНЕ „Гьоте“ взеха участие в обмен с германски младежи след спечелена първа награда в европейски конкурс

  В периодът 3.07-9.07. 2016 ученици от  ГПНЕ „Гьоте“  участваха в обмен с ученици от Бонхьофергимназия в Щутгарт. Той се осъществи след като отборът на Немската спечели първо място през април в състезанието за ЕС, в което участваха младежи от Германия и няколко източноевропейски страни.

 След сърдечното посрещане на българите, домакините бяха организирали екскурзия до известното университетско градче Тюбинген. Учениците от немската гимназия сами бяха подготвили презентации за забележителностите на града,  като по този начин  поднесоха историческата информация по приятен и достъпен начин.

продължава>