гр. Бургас, ж-к "Зорница", тел.:  86-29-46, e-mail:  goethe.burgas@gmail.com

 

ГПНЕ "Гьоте"град Бургас

  

 Гаранция за успех Престиж Новаторски дух Елитност

;
 

  

Гимназия "Гьоте"

-най-добрата инвестиция за успех в

Обединена Европа чрез възпитание в:

 
- инициативност - работа в екип
- отговорност - самостоятелност
- самокритичност - гъвкавост
- компетентност - комуникативност

 

 

 
 

Новини


Немски езикови дипломи

  Тържественото връчване на немски езикови дипломи ще се състои на 11.05.2016г. от 17:30ч.  в залата на Областна администрация Бургас.

 

 


Изпити за ученици в самостоятелна форма на обучение- сесия април

Христина Калинова Стойнова

Йордан Николаев Йорданов

Калина Петрова Цонева

Красимира Емилова Йосифова

Александрина Любомирова Цветкова

 

 


Фашинг карнавал – 23.03.2016г.

   „Ако има ген, който обуславя радостта от живота и настроението за празнуване и веселие, то учениците от Немската гимназия  са родени с по няколко такива. Немската е място, което се усеща най-вече със сърцето; тук най-силни са онези чувство и нагласа, които  утвърждават живота. Към тях по естествен начин се числят любовта към немския, ученето по немски и Фашингът.“ С тези думи водещите обявиха откриването на  фашинг карнавала, превърнал се в традиционен за Немската гимназия празник. Той се чества вече повече от 40 години по аналог на традиционният  за  Германия карнавал, който също има дълбоки корени. Той е средството, с което древните германи са преодолявали зимата, разделяли са се с лошите духове. Символично това е ставало с гримаси и много шум.  Открива се на 11.11 в 11 и 11 часа в стария град на Кьолн и продължава до т.нар. Пепелна сряда. С откриването на карнавала започва веселието.

  Весел празник се получи и в ГПНЕ „Гьоте“. Много от учениците бяха маскирани като различни приказни и филмови герои, герои от кибер пространството, нимфи, гадателки, ангели, дяволи и разбира се по-съвременни персонажи като полицаи, баби в народни носии – все носители на най-различни традиции. Всички те танцуваха и се забавляваха от сърце.

  Най-интересните костюми получиха награди и много аплодисменти.

  За да бъде празникът още по-празничен беше съчетан със също традиционния за училището ден на тортата. Много от класовете се включиха с ентусиазъм в съревнованието за най-хубава торта, но спечелиха най-добрите. В крайна сметка губещи нямаше, защото всички похапнаха от вкусните торти. Вижте снимки в нашата галерия.